dissabte, 26 de febrer del 2022

A 5è celebrem la setmana cultural sobre el mar

Les classes de 5è hem celebrat del 21 al 25 de febrer la tan esperada setmana cultural. Aquest curs ha girat al voltant del tema del mar. Han estat uns dies intensos, divertits i diferents. Hem fet un munt d'activitats diverses que ens han permès aprofundir en els nostres coneixements sobre els ecosistemes marins: la flora, la fauna, els problemes ambientals, els drames humanitaris que hi tenen lloc... A més, i com ja és costum a la nostra escola, el darrer dia de la setmana cultural hem celebrat el Carnaval, el qual ha tingut relació també amb aquest tema.

Durant els matins hem participat d'uns tallers a l'aula variats i distrets que han abordat la temàtica del mar des de diferents punts de vista: 

- "La petjada ecològica als mars i els oceans": ens ha permès conèixer en profunditat els oceans i els mars més importants a partir d'uns vídeos molt interessants. Hem emplenat uns qüestionaris sobre els seus continguts, hem situat els continents i els oceans en un mapamundi mut i hem debatut sobre les problemàtiques ambientals dels ecosistemes marins, fent especial èmfasi en la immensa presència de plàstics que els contaminen. Hem buscat solucions per tal de resoldre-ho i les hem presentat en forma d'anuncis publicitaris que pretenen conscienciar a tothom sobre aquest fenomen.  

- "Maremortum": el "Marenostrum" (tal com s'anomenava antigament a la Mediterrània) des de fa uns anys s'ha convertit en un "Maremortum" per culpa del drama humanitari que s'hi viu diàriament a les seves aigües. Milers de persones hi moren ofegades quan tracten d'arribar a Europa fugint de la guerra, la fam i la pobresa que els fa malviure als seus països d'origen. La travessa és molt dura i perillosa i, malauradament, no sempre acaba bé. Amb aquest taller ens hem posat a la pell de les persones que arrisquen les seves vides tractant de travessar el mar en uns bots inflables. És una realitat molt trista, però que cal conèixer i denunciar per tal que s'acabi com més aviat millor. 

- "La mitologia del mar": partint d'alguns dels mites dels antics grecs i romans relacionats amb el mar, hem escollit un déu o ésser mitològic i n'hem creat una presentació en power point amb les seves característiques més importants. Aquestes creacions digitals les hem fet en grup i les hem donat a conèixer a la resta de la classe per tal de compartir els nostres coneixements. Gràcies a la utilització dels ordinadors portàtils connectats a internet hem pogut trobar molta informació interessant per tal de fer-ne una tria i donar-li la forma que més ens agrada.

El matí del dimarts l'hem dedicat a la participació en una gimcana al parc de la Muntanyeta. Per grups hem hagut de superar tot un seguit de proves que han requerit la col·laboració de tothom. Han estat uns reptes molt divertits que ens han permès aprendre més coses sobre el mar tot jugant. En total havíem de recórrer 10 estacions. No ha estat fàcil, però pràcticament hem tingut temps de completar-les totes! 

A les tardes del dilluns al dijous ens hem dedicat a confeccionar la nostra disfressa de Carnaval. Com que el tema és el mar, hem triat el personatge del déu de l'antiga Grècia Posidó; el qual, més tard a l'antiga Roma, va passar a anomenar-se Neptú. Un grup de mares i pares han vingut a col·laborar a l'escola en la confecció de la disfressa, la qual cosa ens ha fet molta il·lusió i ha suposat que la feina fos més fàcil per a nosaltres. Moltes gràcies per la vostra ajuda, famílies!

I divendres a la tarda hem celebrat el tan esperat Carnaval! Hem sortit a la porta de l'escola per tal de lluir les nostres disfresses i rebre els flaixos dels mòbils dels nostres pares i mares. Ens han fet moltes fotografies. No n'hi havia per menys: fèiem molt de goig vestits i vestides de Posidó. Hem completat la tarda passant l'estona junts ballant i jugant al pati. Ha estat molt divertit! Celebrar el Carnaval ens agrada molt. Esperem que el curs vinent ja puguem fer la clàssica rua pel carrer. Això voldrà dir que la pandèmia s'haurà acabat i haurem pogut tornar a la tan desitjada normalitat.

Ha estat una setmana cultural sensacional! Quin serà el tema del curs vinent? Encara no ho sabem, però ben segur que ho passarem genial! Ja serà la nostra última setmana cultural abans de marxar a l'ESO...

Tot seguit trobareu un àlbum farcit de fotografies i els enregistraments dels anuncis publicitaris. Gaudiu-los molt! Esperem els vostres comentaris amb molta il·lusió... 

Feu clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum












2 comentaris:

  1. Moltes gracies per compartir aquestes imatges i videos amb les families! I gracies pel treball que feu cada dia amb els nostres fills i filles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a vosaltres! Us agraïm de tot cor la col·laboració de les famílies. Treballar conjuntament ha estat fantàstic.
      Salutacions,
      Amada, Rosó i Jordi

      Elimina