dilluns, 7 de febrer del 2022

Fem de meteoròlegs (5è.)

El passat dijous 3 de febrer, les classes de 5è. vam anar de sortida al Camp d'Aprenentatge de Can Santoi (Molins de Rei). El curs passat ja vam anar-hi per a realitzar l'activitat de descoberta de la riera. Aquest any ens ha tocat tornar-hi per a experimentar amb la meteorologia, que és la ciència que s'encarrega d'estudiar el temps atmosfèric i de fer les prediccions del temps que veiem per la televisió al final dels telenotícies. 

L'Engràcia, en Francesc i la Maria ens van rebre amb els braços oberts, tal i com ja ens tenen acostumats. Primer ens van fer una presentació de com funcionen i per a què serveixen els estris que utilitzen els meteoròlegs per a enregistrar totes les dades rellevants del temps: els termòmetres per a les temperatures de tota mena, l'higròmetre per a la humitat relativa de l'aire, l'anemòmetre per a la velocitat del vent, el penell per a la direcció del vent, etc. Un cop vam aprendre com s'utilitzaven, vam realitzar una gimcana on vam trobar aquests aparells en diferents estacions. En cada punt havíem de prendre les dades corresponents a cada estri utilitzant-lo correctament per a després anotar-les a la seva fitxa. També vam visitar la caseta meteorològica i vam poder accedir a totes les dades reals de les últimes 24 hores a Can Santoi.

Però la nostra feina no es va acabar aquí perquè ens tenien guardada una sorpresa. Vam poder simular l'espai del Temps del Telenotícies fent de presentadors/es, càmeres, tècnics de llum, directors/es i apuntadors/es amb la previsió real del temps per a l'endemà. Va ser molt divertit i aquesta experiència va quedar enregistrada en vídeo. 

Per a completar el dia, vam dinar i jugar una estona plegats a la pista de futbol. Va ser un dia genial! Moltes gràcies Francesc, Maria i Engràcia per fer-nos-ho passar tan bé i, alhora, haver-nos ensenyat tantes coses interessants sobre la meteorologia! 

A continuació podeu veure tots els vídeos de l'experiència. De ben segur que us agradaran molt! 

Fes clic a la imatge per tal d'accedir als vídeos

I, com sempre, us oferim un recull de fotografies. Són ben boniques. Gaudiu-les molt!  

Fes clic a la imatge per tal d'accedir a l'àlbum


Per últim, podeu veure la notícia que han publicat al web del Camp d'Aprenentatge de Can Santoi amb motiu de la nostra visita: Fes clic aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada